Leren, trainen en begeleiden

Waarom een goed ingericht programma nodig is.

Op Social Selling willen veel organisaties ontwikkelen, maar vaak wordt gekozen voor het aanschaffen van tools of het volgen of losse ZZP-trainingen om Social Selling te laten werken. Al deze oplossingen worden gepresenteerd als wonderpil waarmee u uw omzet verdubbeld. Maar wat zijn de echt structurele resultaten na een paar weken en maanden? Kortstondig en slecht meetbaar.

Bij The Social Selling Company begrijpen we dat het transformeren van gedrag binnen organisaties, teams en individuen om een integrale benadering vraagt. Daar is een goed ingericht programma voor nodig waarin sales en marketing in behapbare delen pragmatisch een nieuwe routine aanleren en daarbij stuurt management op moderne KPI’s.

Hoe we onze doelen gaan overtreffen.

Afhankelijk van het niveau van het team en de doelstellingen wordt er een trainingsprogramma opgesteld. Het doel van het programma is om sales, marketing en management een nieuwe moderne routine aan te leren die leidt tot meer omzet bij nieuwe klanten, cross en upsell en expertschap te claimen in de markt. Een aantal aspecten die terugkomen tijdens een op maat gemaakt programma zijn:

Live training
Tijdens de live trainingen gaan we met het marketing en sales team aan de slag met het onderwerp die vooraf is vastgesteld. Hier gaan we de diepte in op het onderwerp en gaan we direct aan de slag met het team. Na de sessies heeft het team direct handvatten om met het onderwerp aan de slag te gaan om zijn of haar conversie direct te verhogen.

Online training
Tijdens een online webinar behandelen we cases, nieuwe onderwerpen en behandelen we vragen. Elk webinar wordt opgenomen en is voor een jaar lang beschikbaar voor alle deelnemers in de e-learning portal.

Duidelijke vooraf gedefinieerde KPI’s en dashboards
Om omzetdoelen te overtreffen zijn duidelijke KPI’s nodig. Deze KPI’s worden vooraf samengesteld en worden bijgehouden in een online portal. Hierin krijg je live inzichten in de voortgang van de sales en marketing teams. In de dashboards zie je direct welke teamleden voorop lopen en welke teamleden extra ondersteuning nodig hebben.

Leaderboard in portal

Leaderbord

De Social Selling LEF-scan

E-learning portal
Elke deelnemer gaat door ons online Teamleap portal dat video’s bevat, geschreven -en andere typen content. Van alle deelnemers wordt gevraagd dat zij vooraf bepaalde KPI’s identificeren en vervolgens behalen om individuele voortgang te realiseren. Denk aan SSI score, netwerk groei, online gesprekken, afspraken, en omzet. De portal heeft de look en feel van jouw organisatie, is beschikbaar in meerdere talen en schaalbaar binnen jouw organisatie.

Stuurgroep met management
Meeting met management om team en persoonlijke issues te bespreken. Terug en vooruit kijken naar de resultaten en het vieren van successen. Verder wordt er gekeken naar het programma voor de volgende maand om de doelstellingen te overtreffen.

1- op-1 coaching
Wanneer er persoonlijke extra ondersteuning nodig is voor marketing, sales of management wordt er 1-op-1 coaching ingezet. Deze coaching sessies kunnen face to face of online door middel van videobellen.

Een aantal onderwerpen die worden behandeld.

 • Online profielen
 • Samenwering tussen marketing en sales
 • Persoonlijke merken
 • Bedrijfsmerken
 • Content curratie
 • Content creatie
 • Droomklant analyses
 • Online fans en communities
 • Digitale toolbox
 • Vinden van nieuwe prospects
 • Connectie aangaan met nieuwe prospects
 • Converteren van nieuwe connecties
 • Cross en upsell met digital sales
 • Social Selling routine

En veel meer…

Stap 1 bekijken
Stap 3 bekijken