Social Selling Inspiratie & Bewustwording met je team

Waarom Social Selling?

Het gedrag van de B2B koper veranderd

Commercie, marketing en klantgedrag veranderen snel, en als organisaties nu niet digitaal volwassen worden kunnen zij steeds minder concurreren op de huidige markt. Daarom moeten ze routinematig relevant zijn voor de zoekende klant en zelf leads genereren via online platformen. Al onze beslissers zijn tegenwoordig bereikbaar en online. Welke organisaties en verkopers gaan slim om met deze situatie zodat ze als beste het online netwerk voor nieuwe businesskansen benutten?

Met een moderne Social Selling routine en het gebruik van digitale tools en platformen zoals LinkedIn, positioneren salesteams zich als expert in de markt en zijn ze in staat zijn om gekwalificeerde leads genereren via hun eigen online netwerk en het netwerk van de organisatie.

Ook zal een professionele online aanwezigheid als organisatie resulteren in aantrekkingskracht voor nieuwe medewerkers en huidige medewerkers trots maken.

Het gedrag van de B2B koper veranderd

90%

Reageert niet meer op
cold calls

93%

Start het koopproces via een online zoekopdracht

60%

Doorloopt het 1e deel van het koopproces zonder verkoper

82%

Van de beslissers is online bereikbaar

Wat gaan we doen?

Met deze eerste stap nemen wij jou met je team twee keer een halve dag mee om inspiratie op te doen en bewustwording te creëren met betrekking tot Social Selling. Deze bijeenkomsten zijn ontwikkeld voor sales, marketing en managementteams met als doel om de basis voor social selling neer te leggen.

Nadruk ligt op het creëren van bewustwording dat klanten anders kopen en dat dus een nieuwe klant benadering inclusief een moderne digitale routine moet worden ontwikkeld. Met als doel een Social Selling Master te worden. Ook wordt er direct gewerkt aan onderscheidende content en klantgerichte social media profielen als fundering van een modern salesteam.

Social Selling

Hoe gaan we aan de slag?

We organiseren de sessies bij jou op kantoor, een externe locatie of online. Aan de hand van het aantal deelnemers worden voldoende social selling experts ingezet om het meeste uit de dag te halen. De dag bestaat uit korte presentaties en pragmatische delen waar we direct aan de slag gaan met profielen, content en het in kaart brengen van ideale klantgroepen om focus op te leggen. Aan het eind van de sessie doen we een analyse met het team op de kansen die er liggen en maken we een plan om deze kansen in de komende periodes te benutten.

De voorbereiding

Om je voor te bereiden op deze live sessies raden wij aan om ons boek ‘De Kracht van Social Selling’ te lezen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een korte opdracht en sturen we relevante content om je mee in te lezen. En vanuit ons wordt van elke deelnemer een persoonlijke profielscan gemaakt.

Profielscan

“Social Selling is een marathon en geen sprint”

Resultaat?

  • Bewustwording van de kansen van social selling
  • Een trainingsplan naar behoefte voor de opvolgende maanden om doelstellingen te overtreffen
  • Direct een verbeterd LinkedIn profiel
  • Direct toepasbare tips voor het delen van relevante content
  • Direct toepasbare tips voor het benaderen van de juiste DMU (Decision Making Unit)
  • Direct toepasbare tips voor cross en upselling via sociale media
  • Draagvlak binnen de organisatie voor social selling
  • Veel plezier

Review

Na de inspiratie en bewustwording sessie, bepalen wij samen met de opdrachtgever de volgende stap. Tijdens de sessie is duidelijk geworden waar de kansen liggen om door middel van social selling te groeien in omzet en nieuwe klanten. Tijdens een review bespreken we het resultaat van de sessie en kijken we naar een op maat plan om ervoor te zorgen dat de gewenste omzetdoelen worden overtroffen.

Benieuwd welke impact Social Selling op jouw bedrijf kan hebben?

Stap 2 bekijken

Of laat je uitdagen.

De experts van The Social Selling Company zijn altijd bereikbaar om je uit te dagen op je commerciële ambities en doelen.


    Deze site is beschermd door reCAPTCHA