Social Selling Inspiratie & Bewustwording met je team

Waarom?

Als je potentiële klant 20 jaar geleden op zoek was naar jou als leverancier, dan waren er maar een handjevol bronnen om te raadplegen: zijn collega’s, externe adviseurs, relaties of de Gouden Gids. En als ze je op zaterdag nodig hadden, dan wachtte ze vaak tot maandag voordat je actie ondernam.

De afgelopen jaren is dat razendsnel veranderd. Nu kan je klant op internet 24 uur per dag vinden wat die zoekt. Bovendien kan de klant zich op internet laten inspireren; een artikel lezen, vervolgens doorklikken naar een ander stuk of naar de website van een bedrijf. Op internet weet je van tevoren niet waar je uiteindelijk beland. Kom je in dit eerste deel van de klantreis niet meer voor als verkoper? Dan is je lead al verdwenen voordat je het weet.

Daarom is de online omgeving tegenwoordig essentieel geworden voor verkopers om het eerste contact te leggen met de toekomstige koper.

Wat?

Met deze eerste stap nemen wij jou met je team twee keer een halve dag mee om inspiratie op te doen en bewustwording te creëren met betrekking tot Social Selling. Deze bijeenkomsten zijn ontwikkeld voor sales, marketing en managementteams met als doel om de basis voor social selling neer te leggen.

Nadruk ligt op het creëren van bewustwording dat klanten anders kopen en dat dus een nieuwe klant benadering inclusief een moderne digitale routine moet worden ontwikkeld. Met als doel een Social Selling Master te worden. Ook wordt er direct gewerkt aan onderscheidende content en een goede social media profielen als fundering van een modern salesteam.

Hoe?

De sessies worden georganiseerd bij jou op kantoor of online voor sales, marketing en managementteams. Aan de hand van het aantal deelnemers worden social selling experts ingezet om het meeste uit de dag te halen. De dag bestaat uit korte presentaties en direct aan de slag met profielen, content en het in kaart brengen van ideale klantgroepen om focus op te leggen. Met het team gaan we aan de slag met waar de kansen liggen en een plan om deze kansen in de komende periodes te benutten.

De voorbereiding

Om je voor te bereiden op deze live sessies raden wij aan om het boek ‘De Kracht van Social Selling’ te lezen. Je ontvangt een korte opdracht en andere content om je in te lezen. Van elke deelnemer wordt ook een persoonlijke profielscan gemaakt.

Profielscan

“Social Selling is een marathon en geen sprint”

Resultaat?

  • Bewustwording van de kansen van social selling
  • Een trainingsplan naar behoefte voor de opvolgende maanden om doelstellingen te overtreffen
  • Direct een verbeterd LinkedIn profiel
  • Direct toepasbare tips voor het delen van relevante content
  • Direct toepasbare tips voor het benaderen van de juiste DMU (Decision Making Unit)
  • Direct toepasbare tips voor cross en upselling via sociale media
  • Draagvlak binnen de organisatie voor social selling
  • Veel plezier

Foto inspiratie sessie

Review

Na de tweede sessie, bepalen wij samen met de opdrachtgever de volgende stap. Tijdens de inspiratiesessie is duidelijk geworden waar de kansen liggen om door middel van social selling te groeien in omzet en nieuwe klanten. Tijdens een review bespreken we het resultaat van de sessie en kijken we naar een op maat plan om ervoor te zorgen dat de gewenste omzetdoelen worden overtroffen.

Review/rating

Benieuwd welke impact Social Selling op jouw bedrijf kan hebben?

Stap 2 bekijken