De LinkedIn bedrijfspagina is een belangrijk onderdeel van de online commerciële strategie van een bedrijf. Althans dat zou het moeten zijn. De bedrijfspagina wordt lang niet door elk bedrijf optimaal gebruikt. Zonde! Met de bedrijfspagina genereer je nieuwe leads, vind je nieuwe werknemers en vergroot je jullie professionele netwerk. In deze blog 3 mogelijkheden om meer uit de LinkedIn bedrijfspagina te halen. Met sommige acties kan je vandaag al aan de slag!

Volgers netwerk vergroten: werknemers als ambassadeur

Elke bedrijfspagina heeft volgers. Volgers zien updates van de pagina. Je wilt graag dat mensen je bedrijfspagina volgen om ze op de hoogte te houden van ontwikkeling in en om jullie bedrijf of sector.

Om de volgers groep betrokken te houden moeten er natuurlijk wel met regelmaat updates worden gedeeld. De norm is minimaal één keer per week. Probeer zo relevant mogelijk te zijn voor jullie doelgroep. De impact van een update wordt groter wanneer deze voldoet aan een aantal eisen. Deze eisen hebben wij vastgelegd in de ‘content-barometer’. Ben je benieuwd hoe de content-barometer jullie kan helpen meer betrokkenheid bij updates te realiseren? We laten het graag aan je zien! 😉

Om jullie volgers netwerk te vergroten kan je werknemers inzetten als ambassadeurs. Let op, dit betekent niet dat ze klakkeloos post van de bedrijfspagina moeten gaan delen. Dit is niet relevant en levert daarnaast ook niks extra’s op. Om werknemers succesvol in te zetten als ambassadeurs is het van belang dat zij een eigen mening of visie over een onderwerp delen met hun netwerk. De update van de bedrijfspagina kan wel als basis worden gebruikt maar zorg ervoor dat je persoonlijke post authentiek is. Pas dan maakt je echte impact en word je gezien als ambassadeur door jouw netwerk.

Jammer genoeg zien we nog altijd veel posts van mensen die een bericht delen zonder persoonlijke tekst. Dit is zonde want deze posts hebben minder effect en omzetdoelen blijven achterwegen. Posts met een persoonlijke mening of visie creëren meer betrokkenheid. Ook als je het eens bent met een update van de bedrijfspagina en je wilt dat graag delen zorg dan dat je erbij zet waarom je het eens bent. Zo houden we LinkedIn en je eigen tijdlijn schoon van al het ‘hersenloze delen’.

Nieuwe medewerkers zoeken: vacatures plaatsen via LinkedIn

Nieuwe medewerkers zoeken is voor elk bedrijf een uitdaging. Opvallend is dan ook dat weinig bedrijven effectief gebruik maken van de mogelijkheden om via LinkedIn vacatures te delen om nieuwe mensen te werven. Dit terwijl LinkedIn het uitgelezen platform is om werkzoekende mensen te bereiken.

Drie grote voordelen van recruitment via LinkedIn zijn:

  1. Groot netwerk met meer dan 650 miljoen leden.

  2. Slimme doelgroep opties om ervoor te zorgen dat kandidaten met de juiste ervaring de vacature zien.

  3. Specialisten op het gebied van recruitment.

Er zijn 3 opties om via LinkedIn nieuwe medewerkers te werven. De eerste optie is voor de hand liggend. Een vacature plaatsen als post die doorklinkt naar de website. De vacature kan gedeeld worden als post op bedrijfspagina maar kan ook door werknemers op hun persoonlijke profiel worden gedeeld.

De twee andere opties om nieuwe werknemers te bereiken zijn betaald maar zijn daarom extra effectief:

  1. Ben je opzoek naar een paar nieuwe medewerkers dan kan je via LinkedIn Jobs een vacature plaatsen. Jullie vacature wordt gekoppeld aan de bedrijfspagina en verschijnt in de lijst met vacatures. De vacature wordt vertoond aan personen waarvan het profiel aansluit op de geplaatste vacature in de regio waarin ze wonen. Deze optie vergroot de kans om de juiste mensen te bereiken. Het volledige proces leggen we niet in deze blog uit. Neem contact op en we denken graag mee. Meer informatie over hoe je een vacature kunt plaatsen via LinkedIn vind je hier.

  2. De tweede optie is de carrièrepagina. Deze wordt toegevoegd aan de LinkedIn bedrijfspagina van jullie bedrijf. Met deze pagina breng het bedrijf onder de aandacht en kan je de beste talent aantrekken. De pagina laat doelgroep aspecten van jullie bedrijf zien met een kijkje achter de schermen van jullie organisatie, bedrijfscultuur en vacatures. Via het tabblad Vacatures kunnen alle leden zoeken naar vacatures bij jullie organisatie, en vacaturemeldingen instellen voor nieuw aangeboden functies. Deze optie is echter alleen aan te raden wanneer jullie opzoek zijn naar meer dan 3 nieuwe medewerkers. Daarnaast is de optie ook niet goedkoop. Een exact bedrag is lastig te zeggen maar een demo met het LinkedIn Talent Solutions team van LinkedIn kan hier antwoordt op geven. In die demo worden alle wervingsoplossingen van LinkedIn met je doorgenomen en wordt gekeken of een LinkedIn carrièrepagina de juiste opties is voor jullie bedrijf. Een demo aanvragen kan via deze link.

Potentiële klanten bereiken: via de LinkedIn Campaign Manager

Zoals veel online platformen biedt LinkedIn de mogelijkheid om betaald mensen te bereiken. Dit kan via de LinkedIn Campaign Manager. De grootste voordelen van adverteren via LinkedIn zijn:

  1. Meer bereik dan de gemiddelde organische post.

  2. Specifiek bepaalde groepen mensen bereiken bijvoorbeeld op basis van bedrijfstak, bedrijfsgrootte of zelfs mensen die werken bij een specifiek bedrijf.

  3. Verschillende advertentieformats zoals een leadgeneratie formulier (zie afbeelding hieronder) waar mensen direct op LinkedIn hun gegevens kunnen achterlaten.

Succesvol adverteren op LinkedIn vraagt om brede kennis van de techniek en strategie om het verschil te maken.

  • Met techniek doelen we op de functies en mogelijkheden van de LinkedIn Campaign Manager. Welke doelgroepen ga je bereiken? Welk budget stel je in? Welk advertentieformat gebruik je?

  • Met strategie doelen we op de manier waarop je adverteert. Wat is het doel? Welke extreem slimme content zetten je in? Hoe ga je meer leads genereren? Alleen verstand hebben van de techniek gaat er nog niet voor zorgen dat adverteren succes oplevert. Een heldere commerciële strategie is de reden waarom adverteren via LinkedIn succesvol kan zijn.

LinkedIn lead gen form

Zonder specialist te zijn of hulp te krijgen van een specialist wordt adverteren op LinkedIn al gauw gezien als ‘een duur kanaal wat niks opleverd’. Zorg er daarom altijd voor dat je een specialist erbij haalt om deze manier leadgeneratie een eerlijke kans te geven.

Tot Slot

Houdt er rekening mee dat LinkedIn continue in ontwikkeling is. Het kan dus zijn dat de informatie uit deze blog iets afwijkt van de werkelijkheid. We houden het blog up-to-date bij nieuwe ontwikkelingen. Wat zou het voor jullie betekenen wanneer de bedrijfspagina bijdraagt aan de commerciële en recruitment doelstellingen van 2020? Neem nu contact op en start met het incasseren van het onbenutte potentieel van de bedrijfspagina!